PROČITANO U JANUARU

Prvi mesec je iza nas. Kada je prošao 31 dan? Paa iskreno, meni se ovo baš odužilo. Čini mi se, decembar je bio barem upola kraći. No, januar je počeo, i završio se raspustom, ali iskreno, bio je naporan. Ipak, što se čitanja tiče, godina je jako dobro počela, a moje detaljnije utiske videćete u naslovu. :)



Knjige pročitane u januaru 2017:

1. Digitalna tvrdjava, Den Braun
2. Rečita tišina, Sandra Braun
3. Dotrajavanje, Teodora Budimir
4. Od pašnjaka do naučenjaka, Mihajlo Idvorski Pupin
5. Umetnost neviđeno niskih očekivanja
6. Čiča Gorio, Onore De Balzak

Iako sam već pisala mišljenje o nekima, ponoviću ukratko:
1. Dopala mi se, prva knjiga Den Brauna, u toku godine planiram da se posvetim svim pojedinačno. Okej je, super napisano, dobri preokreti, iako mi je srž radnje bila nedovoljno ubedljiva. Ipak, preporučujem ljubiteljima inteligentnih trilera.
2. Možete je preskočiti, što se mene tiče. Ipak, moja najbolja drugarica je oduševljena. U postu o ovoj knjizi već sam navela šta mi se nije dopalo, tako da nema potrebe za duženjem, postoje mnogo bolje knjige..
3. Zbirka pesama, nisam pisala detaljnije o njoj jer mislim da to ne zaslužuje. Ovom zbirkom oduševljena je moja profesorka srpskog jezika, ima dubinu i to stoji, ipak, još uvek stojim iza toga da devojka od 18 godina ne treba na svet gledati tmurno, jer u njemu definitivno postoji nešto lepo. Njene pesme jesu lepe, ali isuviše depresivne za moj ukus. Pošto o njoj nikada nisam govorila, na kraju posta moći ćete da pročitate jednu (jedinu) pesmicu koja mi se baš dopala.
4. Nije dinamična, nije triler, krimić, ili misterija, radnja je usporena i s vremena na vreme naporna, ali sve u svemu, utisci su fenomenalni. Svima sam razglasila svoje pozitivne utiske o ovom delu i mislim da svako treba izdvojiti vremena za njega!
5. Razočarenje. Detalje imate u zasebnom postu, ali sve u svemu, nije mi se dopala. Daleko od toga da je niko ne treba čitaati, jednostavno sebe ne pronalazim u takvom načinu pisanja..
6. Čitanje sam započela potpuno bezvoljno, tako da su očekivanja bila minimalna. Ipak, sve u svemu delo mi se dopalo, jako je tužno, možda malo preuveličano ali dosta realno čak i za današnja vremena.

Favorit ovog meseca za mene je definitivno "Od pašnjaka do naučenjaka", Mihajlo Idvorski Pupin, žanra koji mi se nikad do sada nije dopao.


Šta ste vi čitali ovog meseca? Koju knjigu/e biste izdvojili? :)


Коментари

  1. Odlican post, zaista! Procitala sam ,,Recita tisina" i nije bas da sam se odusevila knjigom ali nije ni toliko losa. Sto se tice knjige ,,Cica Gorio" mislim da je to lektira za sledecu godinu. Pusa <3

    leylaslifee.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Tvoji utisci o pročitanom:

Популарни постови са овог блога

SASTAV: NE MOGU DA SE ODUPREM TOM UTISKU

ANALIZA: UJKA VANJA

ZONA ZAMFIROVA - ANALIZA