ŠTA TI PORUČUJE GOVOR TELA? #2

Dobila sam divne poruke kao reakciju na predhodni post ovakvog tipa, tako da vam odmah pišem novi. Nešto kraći, ali nadam se da ipak ne zamerate.



1. Kakvo je sagovornikovo mišljenje o vama?
Ovo mi je zanimljivo. Uglavnom se pri razgovoru drzimo kontakta očima, ipak u nekom trenutku jedan od sagovornika će skrenuti pogled, a po tome gde taj pogled odlazi mozete zaključiti šta misli o vama. Ukoliko vam gleda u čelo, zeli da manipuliše vama i na neki način vas "kontroliše". Ukoliko gleda u nos smatra vas prijateljem, uziva u razgovoru sa vama i verovatno vas pazljivo sluša. I na kraju, ukoliko gleda u vaše usne, verovatno oseća fizičku privlačnost tj. svidjate mu i zeleo bi imati nešto više sa vama.


2. Šta sagovornik radi dok govorite?
Ukoliko sagovornik pruza ruku iza vrata, znači da mu je dosadno. Razgovor mu nije zanimljiv i radije bi radio nešto drugo. Opet kazeem, nekada ćemo to nesvesno uraditi, ali ukoliko se dosta znakova nezainrteresovanosti nakupi, to je to. Ili ukoliko prečesto stavlja ruku iza vrata.

3. Dodirivanje predmeta oko ruke.
Ovo moze uputiti na različite stvari. Uglavnom je to uznemirenost i ta nemogucnost da stojimo mirno. Na primer, pre nekoliko meseci kad šetam, desi se da ne znam šta ću sa rukama pa se hvatam za narukvice, isto je i kada se nadjem u nekoj neprijatnoj situaaciji ili razgovoru. Ovo takodje moze ukazivati i na manjak samopouzdanja i stidljivost.

4. Treptanje
Kada nam je nešto interesantno, kada gledamo film, čitamo knjigu ili igramo igricu jako retko trpćemo. Ali, u situacijama kada smo pod stresom ili kada lažemo, nasi treptaji su učestaliji. Obratite paznju na to.




Коментари

  1. Odličan post draga. Mnogo mi se dopada i smatram da je odlično što pišeš i na ovu temu. Mislim da ljudi koji nisu mnogo upoznati sa govorom tijela da mogu dosta toga saznati, a i mi koji smo upoznati, da možemo proširiti svoje znanje ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Tvoji utisci o pročitanom:

Популарни постови са овог блога

SASTAV: NE MOGU DA SE ODUPREM TOM UTISKU

ANALIZA: UJKA VANJA

ZONA ZAMFIROVA - ANALIZA